voorbeeld ri&e

Voorbeeld RI&E? Waar vind ik dat?

Veel werkgevers vragen zich af wat er allemaal opgenomen moet worden in een RIE en zoeken op internet naar een voorbeeld RIE. Helaas is er geen standaard-RIE voor alle werkgevers. Hoe de RIE voor uw bedrijf eruit ziet, hangt geheel af van uw bedrijf en de branche waar uw bedrijf onder valt.
Lees verder
plan van aanpak ri&e

Plan van Aanpak RI&E. Wat is een Plan van Aanpak?

Het Plan van Aanpak RI&E is voor werkgevers een verplicht onderdeel van de Arbowet en een verplicht onderdeel van de RI&E. Het Plan van Aanpak (PvA) moet aan de hand van de RI&E worden gemaakt.
Lees verder

Is een RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) verplicht?

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1994 verplicht voor alle werkgevers, onafhankelijk van het aantal werknemers. Het Plan van Aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).
Lees verder
wat is een ri&e

Wat is een RI&E (risico inventarisatie en -evaluatie) ?

RI&E staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. Een RI&E is verplicht voor werkgevers. Het doel van de RI&E veilig en gezond werken te bevorderen.
Lees verder
RI&E Actualiseren

RI&E actualiseren. Wanneer en hoe vaak doe je dat?

Volgens de Arbowet is een organisatie verplicht om altijd een actuele RI&E te hebben. Dus als een werkplek verandert, moet u de de RI&E actualiseren.
Lees verder

RI&E maken. Waar moet je op letten?

Heeft uw bedrijf al een Risico-Inventarisatie en – Evaluatie in huis? Misschien wel. Maar wat als u er geen hebt, deze verouderd is of niet is getoetst…  Met een RI&E – een een Risico-Inventarisatie en – Evaluatie – maakt u inzichtelijk wat de belangrijkste gezondheids- en veiligheidsrisico’s zijn binnen de organisatie. U bent als werkgever…
Lees verder
toetsing ri&e

Toetsing RI&E (Risico inventarisatie en -evaluatie). Wat is dat en wanneer is het nodig?

RIE toetsing is meestal verplicht. Deze RIE toetsing moet worden verricht door een gecertificeerde arbodienst of een gecertificeerde kerndeskundige. Soms is dit laatste niet nodig.
Lees verder
inspectie SZW

Inspectie SZW

En dan krijgt u inspectie van de SZW. Er heeft een bedrijfsongeval plaatsgevonden of iemand heeft een klacht ingediend. Of u bent er gewoon uitgepikt voor een steekproef. Heeft u uw arbobeleid op orde? Wat kunt u verwachten van een inspectie SZW? Wij zetten het kort uiteen.
Lees verder